İletişim türleri nelerdir ve İnsan hayatında yaşamsal rolleri

İletişim türleri nelerdir ve İnsan hayatında yaşamsal rolleri

İletişim türleri nelerdir ve İnsan hayatında yaşamsal rolleri

İletişim türleri nelerdir ve İnsan hayatında yaşamsal rolleri : Bilindiği üzere insan sosyal bir varlık olduğu için; ister istemez tüm canlılar ile iletişimdedir. Dünya kurulduğu günden beri, atalarımız birbirleri ile çeşitli iletişim yolları denemiştir. Çünkü zor ve acımasız doğa koşullarında buna mecburdular. Bir de mecbur olmadan bizlerin yaratılış gereği; rahatlıkla iletişim kurabileceğimiz süreçler vardır. Bu yazımızda biz insanların genelde birbiri ile iletişime geçmek için kullandıkları; 4 iletişim çeşidini sizler için yazdık. İyi okumalar dileriz efendim.

Farklı tasniflere tabi tutulmasına ve farklı ölçütler ile sınıflandırılmasına rağmen iletişimin temelinin bilgi / mesaj aktarımı ölçütü ile değerlendirilmesi gerekliliği açıktır.

1: Sözsüz İletişim

Hayatta kalmak adına mücadele eden birey, sözcükleri kullanmadan ve sesleri anlamlandırmaya
başlamadan önce vücut iletişimi olarak addedilen, jest ile mimikleri içeren beden dili ile sözsüz iletişim sistemini geliştirmiştir. Ağzından hiçbir kelime çıkmadan bu süreci gerçekleştirdiği için, insanlar buna sözsüz iletişim denilmektedir. Sözlü iletişimin gelişmesi ile birlikte de sözsüz iletişim, sözlü iletişimi destekleyecek nitelikte, bireyin ayrılmaz bir parçası olarak kullanılmaktadır.

Sözsüz iletişim bireyi ifade eden ve bireyin ayrılmaz bir parçası hâline gelen temel bir unsurdur. Bireyin duruşu, hareketleri, giyim tarzı, yaşamsal alanlarının dekoru, dekorun renkleri, kullandığı aksesuarı ve türevleri gibi örneklerini çoğaltmamızın mümkün olduğu pek çok unsur sözsüz iletişimin kapsamındadır. Sözsüz iletişim aynı zamanda bir mesajın iletilmesi konusunda da kullanılan bir durumdur. Sözsüz iletişimi birtakım araçları kullanarak da uygulamak
söz konusu olabilmektedir. Belirli amblemleri, rozetleri, aksesuarları kullanarak, mesaj iletme yöntemi de sessiz iletişim konusunun bir parçasıdır. Devamını Oku




Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir